Monday, March 24, 2008

Analys

Tittar på kandidater till nya köp. Tanken är att investera i ytteligare två bolag när tiden är mogen. Ett troligt scenario är att börstrenden kommer driva ned dessa ytterligare.

SAS. Surdegen har tagit otroligt mycket stryk med rekordlågt P/S-tal runt 0.15 och projicerat P/E-tal på 8. Har nyligen brutit stöd på 50 kronor. Det finns inget skäl att rusa in i aktien då den inte ger utdelning. Aktien är knepig då bolaget är politiskt och ej aktieägarvänligt. Dessutom måste stora investeringar i flygplan göras och oljepriset är en negativ faktor. Dock finns det så oerhört mycket negativt diskonterat i denna aktie så det bör finnas en stor uppsida.

Rekommendation: Avvakta och se om kanonläge uppstår. Långsiktigt köpvärd under 47 kronor, straffspark ned mot 40 kronor.

PA Resources. Stora förväntade kassaflöden de närmaste åren vilket ger mycket stor potential i aktien. Trots förväntad stor tillväxt kommande år är projicerad P/E idag endast 6. Produktionsrapporterna från senaste tiden ser inte så bra ut och beror på det höga beroendet till ett enda oljefält. Aktien i fallande trend efter att ha varit uppe i 50 kronor. Är högintressant vid kurs ned mot 40 kronor. Ger ingen utdelning så det är inte bråttom in i aktien.

Rekommendation: Avvakta och se om kanonläge uppstår. Långsiktigt köpvärd under 42 kronor, straffspark ned mot 35 kronor.

KappAhl. Hög direktavkastning och låg P/E men en del belåning om än inte så farligt.

RnB. P/E på 10 plus starkt eget kapital och bra avkastning ger intresse.

Andra kandidater som kan vara intressanta är Kungsleden och Volvo.

No comments: